Niveau: medium fotograaf

Benodigdheden: Photoshop & Lightroom

Je bent al best goed in het fotograferen van paarden. Je foto’s kloppen technisch maar je hebt geen idee wat je er verder mee kunt doen. Je bent al een tijdje bezig in Photoshop maar je krijgt nét niet dat ene extra gevoel bij je foto’s. Je wilt een eigen stijl ontwikkelen die herkenbaar is voor jouw klanten waardoor ze sneller geneigd zijn om voor jou te kiezen. 

Het liefste zou je natuurlijk zelfverzekerd je foto’s willen afleveren bij je klanten, foto’s waar je zelf ook heel tevreden mee bent. Je wilt graag leren hoe je dit doet en leren wat voor technieken je allemaal kunt gebruiken. Dit leer je in mijn masterclass Photoshop. Je foto’s bewerken met een WAUW gevoel. Je krijgt direct toegang tot negen video’s. 

Na het volgen van deze Photoshop masterclass weet jij:

✔Hoe je op een natuurlijke manier je foto’s bewerkt

✔Hoe je werkt met lagen

✔Hoe de dodge and burn techniek werkt

✔Hoe je donkere foto’s (in raw) kunt oplichten zonder kwaliteit te verliezen

✔Hoe je kleuren aanpast

✔Hoe je een herfst foto edit

✔Hoe je een black foto edit

✔Hoe je storende objecten wegwerkt zoals een touwhalster of een ketting

✔Hoe je foto’s gemaakt in hard licht bewerkt

✔Hoe je foto’s met tegenlicht bewerkt

✔Hoe je een vignet toepast op de foto

✔Hoe je meer aandacht kunt trekken naar het paard zodat deze er meer uit springt

✔Hoe je het oog van het paard sprekender maakt

✔Hoe je de horizon recht zet op verschillende manieren

✔Wat mijn manier van werken is

✔BONUS video: hondenfoto nabewerken!

Je krijgt alle foto’s die ik bewerkt heb er bij in RAW, zodat je mee kunt werken met de video’s en alle technieken op dezelfde manier leert toepassen. Bij elke foto staan de instellingen die ik heb gebruikt samen met de weersomstandigheden. Inclusief e-book met alle informatie over de foto’s en waar je om moet denken wanneer je een technisch goede foto wilt maken en bewerken.

Start direct

Manon van Spijker / Manon van Spijker fotografie

Na de 1 op 1 masterclass ben ik ook bezig gegaan met de online Photoshop masterclass van Ryanne. In deze masterclass laat Ryanne zien hoe zij haar foto’s bewerkt. Daarbij krijg je een linkje naar de foto’s van haar om tegelijk mee te bewerken. Ryanne deelt handige trucjes om bijvoorbeeld je foto’s scherper te maken, meer sfeer aan je foto te geven en hoe je het paard er mooi uit kunt laten springen. De diversiteit van de soort foto’s maakt dat het erg leerzaam is, omdat er meerdere situaties aan bod komen. Zelf ben ik een groot voorstander van natuurlijk uitziende foto’s en deze cursus laat dat echt terug komen. Zo fijn! De cursus heeft mij echt nieuwe inzichten gegeven voor het bewerken van mijn foto’s, zonder dat het plaatje nep wordt. Ik heb nu al zin in de volgende shoot zodat ik de tips en tricks van Ryanne haar cursus nadien kan toepassen in Photoshop!

Je leert je eigen stijl ontwikkelen.

Toen ik net begon met fotograferen had ik geen idee wat ik met mijn foto’s moest doen. Ik ben me langzaam gaan verdiepen in photoshop en heb veel tutorials gekeken. Daarnaast ben ik ook veel gaan oefenen waardoor ik nu precies weet wat ik mooi vind in een foto. Deze masterclass bevat alles wat ik in het begin had willen weten. 

Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd en het bewerken van foto’s is iets wat altijd in ontwikkeling is. Dit veranderd altijd, door de seizoenen heen maar ook door de jaren heen dat jij meer ervaring krijgt.

Die ervaring krijgt je door te leren en te groeien. Maar ook door gewoon te doen en ervoor te gaan. Als je investeert kom je zoveel sneller op het punt waar je wilt zijn! Met behulp van deze masterclass kun jij je eigen stijl vinden en door ontwikkelen. Are you ready?! 

Zeker een aanrader! Voor beginnende maar ook voor gevorderde fotografen. Je leert echt heel goed hoe je als fotograaf Photoshop kunt gebruiken om het beste uit je foto’s te halen! En uiteindelijk kun je er je eigen draai aan geven. Ik heb er in ieder geval heel veel aan gehad en ik kan nu nog beter met photoshop omgaan. 

Ook een pluspunt is dat je zelf mee kunt bewerken met dezelfde foto, zo zie je dus wat er gebeurd dat je iets net wat meer of wat minder toepast en wat je dan zelf mooier vind. En zo kun je dat dan weer toepassen op je eigen foto’s. Al met al een dikke tip! 

Ilse Paulides / Clicks by Ilse

Hele duidelijke en makkelijke uitleg dat voor iedereen te begrijpen is. Zitten leerzame stukken bij voor als je wel al bekend bent met Photoshop. Ik kende de basis al maar doordat Ryanne alles laat zien kwamen er steeds weer nieuwe handelingen naar voren die ik super handig vind om te weten!

Emmy Rinkema / ERfotografie

Heerlijk de photoshop filmpjes aan het bekijken. Wat een feestje! Super duidelijk en fijn dat je de keys (sneltoetsen) steeds noemt. Super leerzaam, heel veel zin om te fotograferen en te bewerken!

Jasmine van Westerloo / Jasmine fotografie

Veelgestelde vragen

Hoelang blijven de video’s beschikbaar?

De video’s blijven beschikbaar zolang RMphotography bestaat. Ik ben nog lang niet van plan om te stoppen dus je kunt er vanuit gaan dat je minimaal drie jaar toegang hebt tot al het materiaal. 

 

Kan ik ook vragen stellen tijdens deze masterclass?

Ja dat kan, je krijgt toegang tot mijn besloten Facebook pagina RM Academy. Hierin kun je je vragen stellen wanneer je ergens tegen aan loopt. Ook kun je hierin Q&A’s terug kijken zodat je nog meer kunt leren van de vragen van andere cursisten.

 

Wat krijg ik allemaal? 

Je krijgt negen video’s van alle bovenstaande afbeeldingen. Daarbij krijg je ook deze foto’s in raw zodat je zelf kunt oefenen met mijn foto’s. Je krijgt een e-book met alle informatie over de foto’s zoals instellingen en weersomstandigheden. In dit e-book staat ook praktische informatie over hoe jij het beste de kwaliteit van je foto’s kunt behouden. Je krijgt toegang tot mijn besloten community op Facebook – RM Academy waar je je vragen kunt stellen.