Yay! Je hebt binnenkort een fotoshoot gepland staan. Natuurlijk wil je dat deze foto’s prachtig worden en ik zal je vertellen wat je eigen invloed hierop is. Lees dit goed door, want je kunt echt op de foto’s terug zien als er veel werk is besteed aan het voorbereiden van het paard.

Voorafgaand aan een fotoreportage kijken we altijd samen naar een aantal belangrijke factoren waarmee we rekening mee houden. Denk hierbij aan de locatie en het toiletteren van je paard. Tijdens de fotoreportage is het heel fijn als we iemand extra hebben die kan helpen met het aandacht trekken van het paard en die eventueel wat spullen mee kan nemen. Zorg er dus voor dat je iemand vraagt om te helpen. Iemand waarbij jij je prettig voelt en die het leuk vind om jou hiermee te helpen. Deze persoon zal helpen met de aandacht trekken van het paard zodat we deze makkelijker mooi op de foto kunnen krijgen. Ik zal deze persoon voor dat we beginnen instrueren en zorgen dat alle spullen aanwezig zijn.

De locatie
Er is ontzettend veel mogelijk als het gaat om locaties. Denk voorafgaand aan de fotoreportage goed na op welke locatie je graag foto’s wilt laten maken. Dit is belangrijk, want hoe mooier de locaties is, hoe mooier de foto’s zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie tuin met bloemen, hoge bomen, het strand of het bos. Voor blackfoto’s is een ruime ingang van een stal of schuur essentieel. Heb je een paard wat niet zo makkelijk stil kan staan? Ik raad je aan om hier dan alvast een beetje mee te oefenen. Ze hoeven niet lang stil te kunnen staan maar het is wel fijn als jij je paard onder controle hebt. Dit draagt ook bij aan de kwaliteit van de foto’s, want als jij je paard rustig kunt laten staan zul je een ontspannender beeld terug zien op jouw foto’s.

Toiletteren
De voorbereiding van je paard is erg belangrijk voorafgaand aan een fotoreportage. Je ziet het echt terug op de foto’s als hier veel aandacht aan is besteed! Het is het beste om je paard een dag van te voren te wassen, zodat je zeker weet dat je paard droog is op de dag van de fotoreportage. Je mag zelf kiezen of je je paard wilt invlechten of met losse manen op de foto wilt zetten. Dit laat ik helemaal aan jou over!

Denk daarnaast na over de kleding die jij wilt dragen op de foto. Het is mooi als dit is afgestemd op het dekje en de peesbeschermers/bandages van het paard.

Tip! Combineer niet meer dan 2 a 3 kleuren met elkaar, dan behoud je een kalm beeld. Twijfel je tussen een aantal kleuren combinaties? Je kunt altijd wisselen tijdens de fotoshoot!

Tijdens de fotoreportage
Zorg dat je klaar staat wanneer ik aankom bij de locatie. Eerst kijken we even samen naar mooie plekken op de locatie waar we zijn en vervolgens beginnen we met de fotoshoot. Ik stel het zeer op prijs als er een extra persoon aanwezig is die kan helpen tijdens de fotoreportage met het aandacht trekken van het paard. Zorg ook voor een hengstenketting, dit is makkelijker weg te werken tijdens de nabewerking.

Heb je geen hengstenketting? Ik heb er altijd een in mijn auto liggen, net als een fotohalster. Door het gebruik van een fotohalster kunnen we het laten lijken of je paard los staat. Dit is een stevig touwhalster die ik weg kan werken door middel van Photoshop. Neem ook een handdoek mee om eventuele viezigheid weg te kunnen poetsen.

Mocht het gebeuren dat het regent op de dag van de fotoshoot, dan zullen we het natuurlijk verzetten. Bewolking of een klein zonnetje is niet erg voor de fotoreportage, soms zelfs nog mooier! Maak je hier dus niet druk om. Een dag van te voren hebben we meestal nog even contact om het weer te bespreken en om te kijken wat de beste tijd is om foto’s te maken.

Levertijd
Je krijgt dezelfde dag al 1 a 2 foto’s toegestuurd zodat je gelijk een beeld hebt van het resultaat! Bij dit voorproefje ontvang je ook een factuur. Als deze voldaan is zul je binnen 10 werkdagen de rest van de foto’s ontvangen. Binnen 2 dagen ontvang je ook je eigen fotogalerij waar je zelf jouw foto’s kunt uitkiezen.

Annuleren of verzetten
Bij annuleren gelden de voorwaarden uit de Algemene Voorwaarden. Als de afspraak is gemaakt kan er niet kosteloos worden afgezegd omdat ik deze tijd voor jou in mijn agenda blok en daar geen andere werkzaamheden of fotoshoots kan inplannen. Mocht je de afspraak willen verzetten dan zitten hier kosten aan verbonden omdat ik extra tijd kwijt ben om dat plekje weer op te vullen. Natuurlijk geldt dit niet als de weersomstandigheden het niet toelaten, dan gaan we samen kijken voor een andere datum en daar zitten geen kosten aan verbonden. 

Auteursrechten
Je ontvangt de foto’s met en zonder logo, de foto’s met logo kunnen worden gebruikt op Social Media (Facebook/Instagram etc.) en de foto’s zonder logo kun je gebruiken om af te laten drukken. Het is niet toegestaan foto’s zonder logo/naamsvermelding op Social Media te plaatsen.

Algemene Voorwaarden.

Op de fotoshoots zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier terug vinden.